برند آنر بهصورت رسمی اعلام کرده است که فناوری ردیابی چشم مبتنی بر هدف خود را که سال گذشته معرفی شده بود، بهطور جهانی عرضه خواهد کرد تا در دستگاههای بیشتری مورد استفاده قرار گیرد.
بر اساس گزارش اندروید هدلاینز، این فناوری ردیابی چشم از ۲۷ آگوست (۶ شهریور) بهصورت عمومی عرضه میشود و در گوشیهای پرچمداری مانند Magic 6 Pro در دسترس خواهد بود. البته آنر تاکنون نام سایر دستگاههایی که قرار است این فناوری را دریافت کنند، اعلام نکرده است.
کنترل دستگاههای الکترونیکی با حرکات چشم
فناوری جدید برند آنر که همراه با سیستمعامل MagicOS 8.0 معرفی شده، به کاربران این امکان را میدهد تا با حرکات چشم خود، تلفن همراهشان را کنترل کنند. این فناوری میتواند برای افرادی که با مشکلات عضلانی یا حرکتی، مانند بیماران مبتلا به ALS، دستوپنجه نرم میکنند، بسیار مفید واقع شود.
این فناوری ردیابی چشم با نام «هدفمحور» شناخته میشود، زیرا از هوش مصنوعی برای درک مقصود کاربران استفاده میکند. بهاینترتیب، افراد میتوانند با حرکات طبیعیتر چشم خود، دستگاه را بهآسانی کنترل کنند. این فناوری برای اولین بار در کنفرانس MWC امسال و بر روی گوشی Magic 6 Pro به نمایش درآمد و اکنون قرار است برای سایر دستگاهها در سطح جهانی عرضه شود.
علاوه بر این، آنر در حال توسعه واسط مغز و رایانه (Brain–Computer Interface) است که به کاربران اجازه میدهد تا با استفاده از سیگنالهای مغزی خود دستگاههای الکترونیکی را کنترل کنند. شرکت نورالینک، متعلق به ایلان ماسک، نیز با تراشههای خود امکان کنترل دستگاهها از طریق سیگنالهای مغزی را برای حداقل دو بیمار فراهم کرده است.
در گذشته، بسیاری از گوشیهای هوشمند مانند گوشیهای سامسونگ امکان اسکن عنبیه چشم برای بازکردن قفل دستگاه وارد بازار شدند اما این روش اکنون کمتر مورد استفاده قرار میگیرد و شرکتها بیشتر به سمت اسکنر اثر انگشت یا فناوری تشخیص چهره رفتهاند. با این حال، توسعه فناوریهای ردیابی چشم برای کار با دستگاههای الکترونیکی میتواند برای کسانی که با بیماریهایی مانند ALS مبارزه میکنند، بسیار کاربردی و تسهیلکننده انجام برخی امور روزانه باشد.
فناوری ردیابی چشم آنر میتواند تغییر بزرگی در نحوه تعامل کاربران با دستگاههای الکترونیکی ایجاد کند، بهویژه برای افرادی که با محدودیتهای حرکتی مواجه هستند. این نوع نوآوریها نشاندهنده پیشرفتهای مهم در زمینه دسترسیپذیری و تجربه کاربری است. اگرچه استفاده عمومی از این فناوری ممکن است هنوز در مراحل اولیه باشد، اما پتانسیل آن برای بهبود کیفیت زندگی افراد آسیبپذیر بسیار امیدوارکننده است.