به نظر میرسد ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا، در دیداری با رئیس هیئتمدیره TSMC اعلام کرده است که آینده تسلا به جای خودروهای الکتریکی، بر رباتهای انساننمای اپتیموس متمرکز خواهد بود.براساس گزارش منتشرشده در پلتفرم ایکس، هفته گذشته رئیس هیئتمدیره TSMC در آمریکا با ماسک دیدار کرد تا درباره ظرفیت تولید تراشههای پیشرفته هوش مصنوعی Dojo گفتگو کند. این تراشهها با فناوری پیشرفته InFO-SoW و در فرایند ۵ نانومتری TSMC ساخته میشوند. در این دیدار، ماسک تأکید کرده که مسیر آینده تسلا به سمت توسعه رباتهای اپتیموس تغییر یافته است و ابراز نگرانی کرده که تأمین کافی این تراشهها ممکن است چالشبرانگیز باشد. در پاسخ، رئیس TSMC با اطمینان خاطر به ماسک گفته است که تا زمانی که تسلا توان پرداخت داشته باشد، تأمین تراشهها تضمینشده خواهد بود.
تغییر تمرکز تسلا از خودروهای الکتریکی به رباتهای انساننما، نشاندهنده رویکرد جسورانه و آیندهنگر ایلان ماسک است که میتواند تحولی بزرگ در صنعت فناوری ایجاد کند. این تصمیم علاوه بر چالشهای فنی، نیازمند توان مالی و همکاری نزدیک با شرکتهایی همچون TSMC است. اگرچه ایده تولید رباتهای انساننما هیجانانگیز است، اما موفقیت آن به زیرساختهای گستردهای نیاز دارد. همچنین، این تغییر مسیر ممکن است ریسکهایی مانند از دست دادن سهم بازار خودروهای الکتریکی را به دنبال داشته باشد.
رباتهای اپتیموس، چشمانداز آینده تسلا
ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا، در حال بازنگری مسیر آینده شرکت است و تمرکز اصلی را از خودروهای الکتریکی به سمت توسعه رباتهای انساننمای اپتیموس تغییر میدهد. این تغییر استراتژی به لطف بهرهگیری از تراشههای هوش مصنوعی پیشرفته سیستم Dojo امکانپذیر خواهد بود. این تراشهها نهتنها در توسعه شبکه عصبی رباتهای اپتیموس بلکه در خودروهای کاملاً خودران (FSD) تسلا نیز کاربرد خواهند داشت. درحالحاضر، نمونههای اولیه اپتیموس و خودروهای تسلا از تراشه AI4 استفاده میکنند که بهصورت اختصاصی توسط تسلا طراحی و تولید شده است. پیشبینی میشود نسل جدید این سیستم با نام AI5 از سال آینده برای استفاده در خودروهایی نظیر Cybercab آماده شود. همچنین، تولید محدود رباتهای اپتیموس با استفاده از این تراشه در سال ۲۰۲۵ آغاز خواهد شد.
بر اساس تحلیل جان مورفی، از بانک آمریکا، تسلا قصد دارد تا پایان سال ۲۰۲۵ حدود هزار ربات اپتیموس را در کارخانههای خود به کار گیرد. ماسک پیشتر ادعا کرده بود این رباتها میتوانند ارزش بازار تسلا را به ۲۵ تریلیون دلار افزایش دهند. وی همچنین برنامه دارد این رباتها را از طریق موشکهای استارشیپ به مریخ ارسال کند. تغییر تمرکز تسلا به رباتهای اپتیموس، حرکتی جاهطلبانه و همزمان ریسکی است. اگرچه این پروژه میتواند تسلا را به شرکتی پیشرو در انقلاب فناوری هوش مصنوعی تبدیل کند، اما تحقق چنین چشماندازی به زمان، سرمایهگذاری کلان و رفع چالشهای متعدد فنی نیاز دارد. جاهطلبی ماسک برای ارسال این رباتها به مریخ نیز هرچند رؤیایی است، اما میتواند به تکامل فناوریهای میانسیارهای کمک کند. بااینحال، تسلا نباید از اهمیت حفظ جایگاه خود در بازار خودروهای الکتریکی غافل شود، چراکه همین محصولات بخش مهمی از جریان نقدینگی و ارزش شرکت را تأمین میکنند.