بررسی گلکسی A25 سامسونگ

در دسامبر ۲۰۲۳ (دی ماه ۱۴۰۲)، گوشی هوشمند Samsung Galaxy A25 به عنوان جدیدترین گوشی اقتصادی سامسونگ معرفی و عرضه شد. سری A2x در میانهٔ بازار گوشی‌های اقتصادی و میان‌رده واقع می‌شود، به عبارت دیگر، این سری نه به طور کامل اقتصادی است و نه به طور کامل میان‌رده. دراین مطلب قصد داریم به بررسی […]


avatar
فاطمه سلیمی
07 شهریور 1403 | 10 دقیقه مطالعه

در دسامبر ۲۰۲۳ (دی ماه ۱۴۰۲)، گوشی هوشمند Samsung Galaxy A25 به عنوان جدیدترین گوشی اقتصادی سامسونگ معرفی و عرضه شد. سری A2x در میانهٔ بازار گوشی‌های اقتصادی و میان‌رده واقع می‌شود، به عبارت دیگر، این سری نه به طور کامل اقتصادی است و نه به طور کامل میان‌رده.

دراین مطلب قصد داریم به بررسی A25 بپردازیم و بررسی کنیم که تا چه اندازه این گوشی می‌تواند همانند سایر گوشی‌های میان‌رده اقتصادی از سامسونگ، عملکرد خوبی را در کنار کیفیت ساخت و قیمت مناسب به کاربران ارائه دهد.

قبل از بررسی خود گوشی و عملکرد سخت افزاری و نرم افزاری آن، بهتر است که نگاهی به محتویات داخل جعبه گوشی  Samsung Galaxy A25  بیندازیم. جعبه این گوشی به صورت کشویی باز می‌شود و درون آن علاوه بر گوشی، یک جعبه باریک دیگر نیز مشاهده می‌شود که شامل کابل Type C به Type C و دفترچه راهنما است.

همچنین یک سوزن سیم کارت نیز در جعبه قرار دارد که برای باز کردن درگاه اسلات سیمکارت مورد استفاده قرار می‌گیرد. در صورتی که به دنبال آداپتور شارژر هستید، باید توجه داشته باشید که سامسونگ، سیاست حذف آداپتور شارژر را دنبال می‌کند و در جعبه گوشی‌هایش آن را ارائه نمی‌دهد.

طراحی

در این قسمت از بررسی Samsung Galaxy A25، می‌خواهیم به حس و حال لمسی گوشی و طراحی ظاهری آن نگاهی بیندازیم. یکی از اولین نکاتی که به چشم می‌خورد، این است که Samsung برای این گوشی تا حد زیادی از طراحی سری Galaxy S23، به ویژه Samsung S23 FE الهام گرفته است.

Galaxy A25  سامسونگ تقریبا در مرز بین گوشی‌های اقتصادی و میان رده قرار دارد؛ به همین دلیل، مشخصات آن ترکیبی از ویژگی‌های این دو گروه می‌باشد. از این نظر، Samsung  برای کاهش وزن بدنه و کاهش هزینه تولید از جنس پلاستیک برای طراحی پنل پشتی و فریم استفاده کرده است و این باعث شده که گوشی به طور کلی سبکتر به نظر بیاید؛ با این حال، نکته قابل توجه این است که طراحی فریم به گونه‌ای است که به هیچ وجه به عنوان یک قاب پلاستیکی ظاهر نمی‌شود و شباهت بالایی به گوشی‌هایی دارد که با فریم آلومینیومی مجهز شده‌اند.

پنل پشتی گوشی، همانطور که اشاره شد، از جنس پلاستیک است، اما طراحی آن ساده و بی‌طرح نیست. به نظر می‌رسد که Samsung  قصد داشته تا از طراحی مشبک استفاده کند. در کل، می‌توان گفت که پنل پشتی این گوشی دارای یک طراحی نسبتاً منحصر به فرد است که زیبایی آن بستگی به سلیقه شخصی شما دارد.

همچنین، در طول دست‌گرفتن گوشی A25، متوجه شدیم که پنل پشتی اثر انگشت را به خود جلب می‌کند که ممکن است کمی ناخوشایند به نظر بیاید. با این حال، باید توجه داشت که اکثر ما برای محافظت و زیبایی گوشی‌هایمان از قاب استفاده می‌کنیم، بنابراین این موضوع زیاد مهم نیست زیرا پس از خرید گلکسی A25 می‌توانیم ازطریق قاب گوشی این نقطه ضعف را برطرف کنیم.

این گوشی در ابعاد 161 در 76.5 در 8.3 میلی‌متر همراه با 197 گرم راهی بازار شده و بدنه آن می‌تواند تا عمق 1 متر و نیم به مدت 30 دقیقه در برابر آب مقاومت کند و دقیقا به دلیل همین مقاومت به گواهینامه IP68 هم مجهز شده است.

در ارتباط با طراحی لبه‌ها جالب است بدانید که جدیدا سامسونگ از یک طراحی جدید به نام Key Island رونمایی کرده و این نوع طراحی علاوه ‌بر این گوشی در طراحی لبه راستی گوشی گلکسی A15 هم به کار رفته است.

روی لبه راستی مانند همیشه کلیدهای ولوم صدا و Power قرار دارند و لبه پایینی هم که صاحبخانه همیشگی درگاه USB Type C و در کنار آن‌ها اسپیکر، میکروفون و جک 3.5 میلی‌متری صدا است. روی لبه سمت چپی هم درگاه هیبریدی سیم کارت و کارت حافظه قرار دارد. لبه بالایی هم فقط میزبان یک میکروفون است تا در مجموع گوشی به 2 میکروفون در بالا و پایین مجهز شده باشد.

به طور کلی، در این بخش، گوشی گلکسی A25 نمره بسیار خوبی را دریافت می‌کند، زیرا گوشی کاملاً خوش دست است و لبه‌های آن به هیچ عنوان اذیت‌کننده نیستند؛ از همه مهم‌تر، طراحی پنل پشتی از حالت ساده بیرون آمده و تکسچر مشبکی در رنگ‌های سرمه‌ای، آبی (تقریباً آبی نفتی) و آبی دریایی (آبی فانتزی) دارد. در کنار همه‌ی این مشخصات، نبودن لیز گوشی نیز از مزیت‌های آن است. گوشی سُر نمی‌خورد و بدون قاب هم به خوبی در دست جا می‌گیرد. در انتهای این بخش هم لازم به ذکر است که حسگر اثر انگشت روی کلید روشن و خاموش یا همان پاور نیز تعبیه شده است.

صفحه نمایش

گلکسی A25 با صفحه نمایشی 6.5 اینچی و پنل سوپر امولد (Super AMOLED) تجهیز شده است که دارای رزولوشن 2340 در 1080 پیکسل است، طبق ادعای سامسونگ و برنامه تست  GFXBench  این صفحه نمایش دارای تراکم پیکسلی حدود 396 پیکسل بر هر اینچ است که به میدان صفحه نمایش‌های با کیفیت نزدیک است.

همچنین، این پنل قادر به پشتیبانی از حداکثر نرخ نوسازی 120 هرتز است. اما بیشترین ادعای سامسونگ مربوط به میزان روشنایی صفحه نمایش است که به گفته‌ی آن، حداکثر میزان روشنایی آن تا 1000 نیت است. این مشخصات نشان می‌دهند که صفحه نمایش گلکسی A25 می‌تواند با گوشی‌های میان رده رقابت خوبی داشته باشد و عملکرد خود را بهتر از بسیاری از رقبا نشان دهد.

در قسمت تنظیمات گوشی، در بخش Display می‌توانید انتخاب کنید که گوشی روی حالت پیش‌فرض یا Light mode باشد یا حالت Dark mode  را انتخاب کنید.علاوه بر این، می‌توانید میزان روشنایی (Brightness) را به صورت دستی تنظیم کنید یا گزینه Adaptive Brightness  را فعال کنید تا گوشی به صورت خودکار تشخیص دهد که باید نور صفحه نمایش را به چه اندازه و بر اساس نور محیط تنظیم کند. همچنین، می‌توانید گزینه Motion smoothness را انتخاب کنید. اگر روی حالت استاندارد باشد، نرخ نوسازی 60 هرتز را خواهید داشت و اگر روی High قرار بگیرد، نرخ نوسازی 120 هرتز را نمایش خواهد داد.

در ادامه این تنظیمات، بخش Screen mode صفحه نمایش هم به صورت پیش‌فرض روی حالت vivid قرار دارد، اما اگر بخواهید رنگ‌ها را گرم‌تر و با زردی و قرمزی بیشتری مشاهده کنید، می‌توانید روی حالت Natural قرار دهید. همچنین، اگر بر روی Advanced setting  ضربه بزنید، می‌توانید میزان گرمی و سردی رنگ‌ها را با جابجایی نوار طراحی شده به سمت راست یا چپ تنظیم کنید.

گلکسی A25 در این بخش هم می‌تواند نمره بسیار خوبی را کسب کند. با اطمینان می‌توانید به وب گردی، تماشای فیلم و سریال و بازی کردن هم بپردازید و از شارپ بودن رنگ‌ها و جزئیات رعایت شده در آن‌ها لذت ببرید. صفحه نمایش گلکسی آ 25 به هیچ عنوان مانند سایر گوشی‌های اقتصادی نیست و کاملا می‌تواند از لحاظ کیفیت و وضوح تصویر با صفحه نمایش‌های داینامیک امولد رقابت کند. اگر به دنبال گوشی‌ای خوش قیمت با صفحه نمایشی نسبتا بزرگ هستید که در کیفیت هم بتواند در میدان نمایشگرهای مناسب خودش را جای دهد، به طور قطع می‌توانید روی گلکسی A25 حساب باز کنید.

رابط کاربری

از آنجایی که سامسونگ در تاریخ 11 دسامبر 2023 از گوشی Galaxy A25 رونمایی کرد، کاملاً قابل انتظار است که این گوشی هم با آخرین نسخه اندروید راهی بازار شود؛ پس شما به محض روشن کردن گوشی از لحاظ نرم‌افزاری با دستگاهی مجهز به Android 14  و رابط کاربری One UI 6 روبه‌رو خواهید شد. سامسونگ همچنین ادعا کرده که تا 5 سال پشتیبانی امنیتی و 4 سال پشتیبانی نرم‌افزاری را از این گوشی انجام می‌دهد.

سخت افزار

در زمینه سخت‌افزار، انتظار می‌رود که سامسونگ از تراشه‌های انحصاری خود، یعنی یکی از مدل‌های اگزینوس، استفاده کند. کمپانی معروف کره‌ای، در گوشی جدید 2023 خود، یعنی Galaxy A25، از تراشه اگزینوس 1280 استفاده کرده است. نکته دیگر اینکه تراشه Exynos 1280 معماری 5 نانومتری دارد و بسیاری از کارهای روزمره با این تراشه قابل انجام خواهد بود. سامسونگ در سال‌های قبل هم از این تراشه در گوشی‌های میان رده با قدرت مانند  Galaxy A53 5G  و  Galaxy A33 5G نیز استفاده کرده بود، بنابراین چیپست اگزینوس 1280 برای کاربران سامسونگ دور از انتظار و ناشناخته نیست.

اگزینوس 1280 دارای 8 هسته پردازنده مرکزی به صورت 2 هسته Cortex-A78 با فرکانس 2.4 گیگاهرتز و 6 هسته Cortex-A710  با فرکانس 2.5 گیگاهرتز و 4 هسته Cortex-A55 با فرکانس 2.0 گیگاهرتز است. همچنین این تراشه از پردازنده گرافیکی Mali-G68  نیز بهره می‌برد.

دوربین

سامسونگ برای گوشی Galaxy A25 2023 دوربین سه‌گانه در پنل پشتی و دوربین سلفی در پنل جلویی قرار داده است. دوربین قدرتمند گوشی A25 می تواند از هر شیوه عکاسی و با کیفیت بالا پشیتیبانی ویژه داشته باشد. در ادامه دوربین های این گوشی را با هم بررسی می کنیم.

دوربین اصلی

سامسونگ برای دوربین اصلی گوشی Galaxy A25 از سنسور عریض با وضوح 50 مگاپیکسل استفاده کرده است، که دارای گشودگی دیافراگم f/1.8 است. همچنین این دوربین مجهز به حسگر لرزشگیر خودکار (OIS) و تشخیص فوکوس خودکار می‌باشد. در طول روز، عکس‌های زیادی با این دوربین گرفته شده است که نمونه‌هایی از آن‌ها را در زیر مشاهده می‌کنید.

عکس‌های گرفته شده با این دوربین دارای کیفیت مناسبی هستند و جذب نور به خوبی صورت گرفته است. شارپنس و وضوح رنگ‌ها نیز قابل اعتماد است و می‌توان به راحتی برای عکاسی‌های روزمره از دوربین اصلی Galaxy A25 استفاده کرد.

میزان نوری که دوربین اصلی در حالت شب فعال می‌کند، کاملاً قابل قبول و کافی است و از این نظر، دوربین اصلی می‌تواند نمره خوبی را در میان دوربین‌های 50 مگاپیکسلی گوشی‌های میان رده کسب کند.

دوربین اولتراواید

. در پنل پشتی گوشی Galaxy A25 سامسونگ، دوربین دوم با لنز فوق‌عریض یا Ultrawide Lens نیز قرار دارد که توانایی عکس‌برداری با کیفیت 8 مگاپیکسل را دارد. در مرحله بعد از بررسی دوربین اصلی، به عکاسی با دوربین Ultrawide رفتیم. این دوربین دارای گشودگی دیافراگم f/2.2 است و در کل عملکرد قابل قبولی دارد. دوربین Ultrawide A25، پهنای مناسبی از محیط را در عکس به ثبت می‌رساند، اگرچه کیفیت آن ممکن است با دوربین اصلی برابر نباشد، اما به طور کل عملکرد خوبی دارد.

دوربین ماکرو

دوربین ماکرو 2 مگاپیکسلی گلکسی A25 سامسونگ، دارای گشودگی دیافراگم f/2.4 است که عملکرد قابل قبولی دارد، اگرچه ممکن است به عنوان یک دوربین حرفه‌ای محسوب نشود. برای استفاده از لنز ماکرو به صورت اختصاصی، در بخش More به حالت MACRO بروید و در نور روز با خیالی راحت عکاسی کنید.

پرتره

به جرات می‌توان گفت که در بخش عکاسی، حالت پرتره دوربین گلکسی A25 از بهترین عملکردها برخوردار است و بالاترین نمره را کسب می‌کند. در اغلب موارد، عکاسی پرتره با دوربین‌های اصلی و سلفی گوشی به خوبی سوژه را تشخیص داده و اطراف را با Blur کردن محیط زنده نگه می‌دارد. در این نقد و بررسی، عکاسی با حالت پرتره این گوشی بالاترین نمره را به دست آورده است.

سخن پایانی

با توجه به نقد و بررسی‌ای که انجام شد، به طور کل می‌توان گفت که گوشی گلکسی A25، یک گزینه مناسب برای کسانی است که قصد خرید یک گوشی میان رده با قیمت مقرون به صرفه را دارند. این گوشی علاوه بر انجام کارهای روزمره مانند تماشای فیلم، مرور وب و استفاده از برنامه‌های اجتماعی، قابلیت کارکردن با برنامه‌ها و بازی‌های متوسط را نیز دارد. همچنین، دوربین اصلی و دوربین سلفی آن به شما امکان می‌دهد عکس‌های خوبی از خود و محیط اطراف خود به ثبت برسانید. در نتیجه، گوشی گلکسی A25 می‌تواند همراه خوبی برای شما باشد، به خصوص اگر به دنبال خرید گوشی کارآمد با قیمت مناسب هستید.

تمام حقوق مالکیت معنوی این وب‌سایت به فروشگاه کارت آنلاین تعلق دارد