تصاویر رندر جدیدی که از پیکسل واچ ۴ منتشر شدهاند، حاکی از آنند که گوگل بار دیگر نگاه ویژهای به عمر باتری ساعت هوشمند خود دارد. از زمان عرضه نخستین نسخه پیکسل واچ در سال ۲۰۲۲، گوگل همواره سعی کرده تا یکی از نقاط ضعف اصلی این گجت یعنی شارژدهی را بهبود ببخشد و حالا به نظر میرسد این مسیر همچنان ادامه دارد.
براساس اطلاعاتی که از سوی منابع قابل اعتمادی مانند «OnLeaks» و «91mobiles» منتشر شده، نسل جدید پیکسل واچ طراحی ضخیمتری نسبت به قبل دارد؛ ضخامت بدنه این ساعت از ۱۲.۳ میلیمتر به ۱۴.۳ میلیمتر افزایش یافته و دو دکمه تازه نیز در اطراف اسپیکر دستگاه دیده میشوند که هنوز عملکرد دقیق آنها مشخص نیست. معمولاً چنین تغییری در طراحی فیزیکی، میتواند به معنای استفاده از باتری بزرگتر یا اضافهشدن سختافزارهای جدید باشد؛ موضوعی که نوید افزایش مدتزمان استفاده بین هر بار شارژ را میدهد.
گوگل بهدرستی روی یکی از نقاط ضعف عمده ساعتهای هوشمند تمرکز کرده؛ یعنی باتری. اگرچه طراحی ضخیمتر ممکن است برای برخی کاربران خوشایند نباشد، اما افزایش دوام باتری میتواند تجربه کاربری را بهمراتب بهبود ببخشد. این تغییر نشان میدهد که گوگل بهجای دنبالکردن ترندهای ظاهری، بیشتر به عملکرد و کارایی اهمیت داده که تصمیمی قابلتحسین است. البته باید منتظر ماند و دید آیا این تغییرات در دنیای واقعی هم رضایت کاربران را جلب خواهد کرد یا خیر.
گوگل و تلاش تازه برای حل معمای شارژدهی در پیکسل واچ ۴
سیستمعامل WearOS در نسخههای چهارم و پنجم تمرکز ویژهای بر بهینهسازی مصرف انرژی داشته و همین موضوع باعث شده عملکرد باتری ساعتهای پیکسل تا حدی بهتر شود. با این حال، گوگل هنوز نتوانسته به سطح رقبای سرسختی مثل وانپلاس واچ ۳ یا اپل واچ اولترا برسد؛ محصولاتی که با یک بار شارژ، بیش از دو روز دوام میآورند. حالا با ترکیب طراحی جدید، حذف پینهای شارژ و افزایش ضخامت بدنه در پیکسل واچ ۴، بهنظر میرسد گوگل عزم خود را جزم کرده تا یکبار برای همیشه مشکل قدیمی عمر باتری را رفع کند.
هرچند گوگل در بهینهسازی نرمافزاری WearOS پیشرفت خوبی داشته، اما رقابت در دنیای ساعتهای هوشمند تنها به سیستمعامل محدود نمیشود. تصمیم به بازنگری در طراحی فیزیکی، حذف روشهای قدیمی شارژ و احتمالا استفاده از باتری بزرگتر، میتواند نشانهای از جدیتر شدن گوگل در این بازار باشد. اگر وعدهها به واقعیت تبدیل شوند، پیکسل واچ ۴ ممکن است بالاخره بتواند در بحث شارژدهی با بزرگان این حوزه رقابت کند، نه فقط در ظاهر بلکه در عملکرد واقعی.