گزارشهای جدید حاکی از آن است که کوالکام قصد دارد رده جدیدی از پردازندههای اسنپدراگون X را برای لپتاپهای ویندوزی با قیمتهای میان 600 تا 700 دلار وارد بازار کند. در صورتی که این محصولات موفقیتآمیز باشند، ممکن است سهم اپل از بازار لپتاپهای ویندوزی تحت تاثیر قرار گیرد. در حال حاضر، کوالکام دو سری تراشه به نامهای اسنپدراگون X الیت و پلاس را برای لپتاپهای ویندوزی عرضه کرده است که علاوه بر قدرت بالا، مصرف انرژی پایینی نیز دارند. با این حال، مشکل اصلی این دستگاهها قیمت بالای آنها در مقایسه با سایر لپتاپهای ویندوزی است؛ بهطوری که بسیاری از کاربران ترجیح میدهند به سراغ لپتاپهای ارزانقیمت ویندوزی بروند یا به جای مدلهای گرانقیمت ویندوزی، مکبوکهای اپل را انتخاب کنند.
تلاش کوالکام برای ورود به بازار لپتاپهای ویندوزی با قیمت مناسب میتواند به تغییرات قابل توجهی در رقابت این بخش از بازار منجر شود. اگر این تراشهها بتوانند هم از نظر عملکرد و هم از نظر قیمت، توجه کاربران را جلب کنند، احتمالاً میتوانند جایگزینهایی برای دستگاههای گرانقیمت ویندوزی و حتی مکبوکهای اپل باشند. با توجه به اینکه قیمت یکی از عوامل تعیینکننده در انتخاب دستگاه برای کاربران است، این اقدام میتواند رقابت بین برندهای مختلف را شدت بخشد و بر سهم بازار لپتاپهای اپل تأثیر بگذارد.
کوالکام در تلاش برای رقابت با مکبوکها در بازار لپتاپهای ویندوزی ARM
کوالکام به نظر میرسد که خلأ موجود در بازار لپتاپهای ویندوزی مبتنی بر معماری ARM را شناسایی کرده و در پی واکنشی مناسب به این نیاز است. بهزودی این شرکت با معرفی سری جدید پردازندههای اسنپدراگون X قصد دارد تا این خلا را پر کند. مدیرعامل کوالکام اخیراً در مصاحبهای اعلام کرده بود که از سال آینده، لپتاپهای ویندوزی با تراشههای اسنپدراگون حتی در رنج قیمت ۷۰۰ دلار هم قابل خرید خواهند بود. این در حالی است که برای کاربران محصولات ارزانتر نیز تراشهای مخصوص مدلهای ۶۰۰ دلاری در نظر گرفته شده است. پیشبینی میشود که تراشه اسنپدراگون X جدید بهزودی وارد بازار شود و لپتاپهای ارزانقیمتتری را با پردازندههای ARM به دنیای ویندوزی بیاورد. بر اساس گزارشها، این تراشه به احتمال زیاد یک پردازنده ۶ هستهای خواهد بود که مشابه پردازندههای قبلی، واحد پردازش عصبی را در خود جای داده است. تا به امروز، تراشههای اسنپدراگون برای لپتاپهای ویندوزی معمولاً با تعداد هستههای مختلف عرضه شدهاند که برای دستگاههای ارزانقیمتتر، تعداد کمتری هسته در نظر گرفته میشود تا قیمت مناسبتری داشته باشند.
اگرچه مکبوکهای اپل بهطور رسمی با قیمت ۶۰۰ دلار عرضه نمیشوند، اما در حال حاضر، مکبوک ایر با تراشه M2 و حافظه رم ۸ گیگابایت به همراه ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی، با تخفیف ۲۰۰ دلاری به قیمت ۷۹۹ دلار در دسترس است. علاوه بر این، بازار لپتاپهای کارکرده اپل نیز در این رده قیمت بسیار پررونق است و بسیاری از کاربران ترجیح میدهند دستگاههایی با عمر باتری طولانی و عملکرد مناسب را انتخاب کنند. تراشه اسنپدراگون X جدید احتمالاً با کاهش تعداد هستهها به ۶ هسته، از نظر قدرت پردازشی به سطحی مشابه تراشه M1 اپل خواهد رسید. با این حال، تولیدکنندگان لپتاپها میتوانند با افزایش ظرفیت حافظه رم و داخلی، محصولاتی با ارزش خرید بالاتر و رقابتیتر به بازار عرضه کنند. یکی از چالشهای اصلی برای کوالکام، نیاز به ترغیب توسعهدهندگان نرمافزار به ساخت نسخههایی مختص پردازندههای ARM است تا کاربران از نظر تنوع برنامهها دچار محدودیت نشوند.
نظر من این است که تلاش کوالکام برای ایجاد تراشههای ارزانتر و رقابتیتر برای لپتاپهای ویندوزی میتواند رقابت شدیدی در بازار لپتاپها ایجاد کند. اگر این تراشهها قادر باشند تجربهای مشابه یا بهتر از مکبوکها را با قیمتهای پایینتر ارائه دهند، احتمالاً با استقبال خوبی از سوی کاربران روبهرو خواهند شد. البته، مهمترین چالش پیشروی این پردازندهها، نیاز به هماهنگی با توسعهدهندگان نرمافزار است تا محدودیتی در دسترسی به اپلیکیشنها وجود نداشته باشد. بهترین راه خرید قسطی لپ تاپ است که شما از طریق سایت کارت می توانید خریدی امن را تجربه کنید.