پس از انتشار اخبار مربوط به امنیت سیستم عاملهای اندروید و iOS، حالا سوالاتی در مورد امنیت پیامرسانهای معروف دنیا نیز مطرح شده است که به جنجال خبری اخیر پاول دورف مربوط می شود.
مدیر عامل تلگرام در ابتدای پست اخیر خود به مطلبی اشاره کرده است که توسط “جک دورسی”، بنیانگذار توییتر به اشتراک گذاشته شده است. در این مطلب، دورسی ادعا کرده است که رهبران فعلی سیگنال، فعالیتهایی را انجام میدهند که وزارت امور خارجه ایالات متحده برای اهداف سیاسی خارجی خود از آنها بهره میبرد.
افشای نا امن بودن پروتکل رمزگذاری سایر پلتفرم ها
“پاول دورف”، مدیرعامل تلگرام، ادعا میکند که دولت آمریکا سه میلیون دلار برای توسعه فناوری رمزگذاری سیگنال هزینه کرده و اکنون شرکتهایی مانند واتساپ، فیسبوک، Google Messages و حتی اسکایپ از همین سیستم استفاده میکنند.انتقادهای مدیرعامل تلگرام به این مورد ختم نمیشود، پیشتر نیز در مورد سیاستهای انحصاری اپل انتقادهایی را مطرح کرده بود. او بیان میکند که شرکتهای فناوری ایالات متحده مجاز نیستند پروتکلهای رمزنگاری خود را بدون دخالت دولت ایجاد کنند و همین موضوع کل امنیت این شرکت ها را زیر سوال می برد.
دورف ادعا میکند که برخی افراد به او گفتهاند که در دادگاه یا رسانهها، از پیامهای خصوصی سیگنال آنها علیه خودشان استفاده شده است. وی همچنین بیان میکند که ، سیگنال به محققان اجازه نمیدهد تا اطمینان حاصل کنند که کد GitHub آنها همان کدی است که در سیگنال اجرا میشود و از ارائه بیلدهای قابل تکرار (Reproducible Builds) برای iOS خودداری میکند.
در پایان، دورف بیان میکند که تلگرام تنها پلتفرم پیامرسانی محبوبی است که به همه اجازه میدهد تا اطمینان حاصل کنند که کد مورداستفاده در برنامه آن، همان کدی است که در GitHub منتشر شده است. او میافزاید که قابلیت Secret Chat تلگرام امنیت بسیار بالایی را برای کاربران به همراه دارد و این امنیت کاملاً قابل احراز است.
حریم خصوصی شهروندان که دیگر برای دولت ها اهمیتی ندارد!
در دنیای امروز که جنگ دولت های شرق و غرب تمام امنیت و حریم خصوصی شهروندان را زیر سوال برده است، به نظر می رسد که شرکت ها و پلتفرم های اندکی وجود دارند که می توان به آنها تکیه کرد تا کمی حریم خصوصی افراد در فضای مجازی حفظ شود. در این میان قطعا تلگرام را باید پادشاه پیام رسان های جهان هم از نظر کیفیت و هم از نظر امنیت به حساب آورد.
با این حال، برای ارزیابی دقیق امنیت تلگرام نسبت به سایر پیامرسانها، باید جوانب مختلفی را در نظر گرفت. این موضوع شامل استفاده از پروتکلهای رمزنگاری، حفظ حریم خصوصی کاربران، میزان کنترل کاربر بر اطلاعات شخصی خود، توجه به آسیبپذیریها و موارد مشابه میشود. همچنین، نیاز به اطمینان از شفافیت شرکت در مورد روند امنیتی و حریم خصوصی نیز مطرح است. با این وجود به نظر می رسد که تلگرام در حال حاضر به حفظ امنیت و حریم خصوصی کاربران خود بیش از دیگر پلتفرم ها اهمیت می دهد.