فیلتر تیک تاک در آمریکا به تصویب رسید!

لایحه‌ای جدید که شامل فیلترکردن شبکه اجتماعی تیک‌تاک در این کشور می‌شود، تصویب شده است. این لایحه، که  با ۳۶۰ رأی موافق و ۵۸ رأی مخالف در مجلس نمایندگان به تصویب رسیده است، اگر تایید سنا را نیز بدست آورد، ممکن است منجر به فیلترشدن تیک‌تاک در آمریکا شود، مگر اینکه بایت‌دنس (مالک تیک‌تاک) تصمیم […]


avatar
زهرا حسینی
07 شهریور 1403 | 3 دقیقه مطالعه

لایحه‌ای جدید که شامل فیلترکردن شبکه اجتماعی تیک‌تاک در این کشور می‌شود، تصویب شده است.

این لایحه، که  با ۳۶۰ رأی موافق و ۵۸ رأی مخالف در مجلس نمایندگان به تصویب رسیده است، اگر تایید سنا را نیز بدست آورد، ممکن است منجر به فیلترشدن تیک‌تاک در آمریکا شود، مگر اینکه بایت‌دنس (مالک تیک‌تاک) تصمیم بگیرد این پلتفرم را بفروشد.

این لایحه دارای تفاوت‌هایی با لایحه‌های قبلی است که باعث می‌شود موضوع به سرعت در دستور کار قرار بگیرد و به رأی گذاشته شود.  با شرایط بوجود آمده سنای آمریکا نمی‌تواند آن را برای زمان طولانی به تاخیر بیندازد‌ و می توان گفت که  لایحه‌ی جدید بخشی از تلاش گسترده‌تر مجلس نمایندگان آمریکا برای تحریم کشورهای خارجی نظیر روسیه و حمایت نظامی از اوکراین است.

این اقدامات اخیر نشان می‌دهد که تیک‌تاک در مرکز توجه مجلس نمایندگان آمریکا قرار دارد و احتمالاً به‌زودی در سنا نیز مورد بحث واقع خواهد شد.

لازم است که توجه داشت: تیک‌تاک متعلق به شرکت چینی بایت‌دنس است و در حال حاضر مسایل امنیتی و حریم خصوصی مرتبط با این شبکه اجتماعی مورد بحث و بررسی قرار دارد.

اما واکنش‌های عمومی در آمریکا نسبت به این خبر چیست؟

واکنش‌ها به این مساله ممکن است متنوع باشد و بسته به دیدگاه‌ها و نگرش‌های مختلف افراد، متفاوت است. برخی از واکنش‌ها را با هم مرور می‌کنیم.

۱_ حمایت از اقدام دولت: برخی از افراد و سیاستمداران ممکن است این اقدام را به عنوان یک مرحله مثبت در جهت محدود کردن تأثیرات منفی تیک‌تاک بر امنیت و حریم خصوصی مردم آمریکا دیده و حمایت کنند.
۲_ انتقاد و نگرانی: دیگران ممکن است این اقدام را به عنوان یک تخلف در زمینه حریم خصوصی و آزادی اظهار نظر در فضای آنلاین دانسته و انتقاد کنند. آنها ممکن است نگرانی خود را نسبت به تاثیر این تصمیمات بر آزادی اینترنت و تأثیرات منفی بر حقوق شهروندی بیان کنند. این دسته از افراد در شرایط امروز به تعدادشان افزوده می شود.
۳_ تأکید بر اهمیت امنیت سایبری: برخی از افراد و متخصصان ممکن است این اقدام را به عنوان یک نشانه از تأکید بر اهمیت امنیت سایبری و محافظت از داده‌های شخصی در مقابل تهدیدهای اینترنتی ببینند و از آن حمایت کنند.
۴_نگرش سیاسی: در چنین شرایطی واکنش‌ها ممکن است به شدت به نگرش و تمایلات سیاسی فردی و یا گروهی افراد بستگی داشته باشد. برخی افراد ممکن است این اقدام را به عنوان یک عمل قابل قبول سیاسی دیده و حمایت کنند، در حالی که دیگران ممکن است آن را به عنوان انحراف از اصول دموکراتیک و حقوق شهروندی ببینند و انتقاد کنند.

به طور کلی، عکس العمل‌ و نگرش‌ها در جامعه آمریکا به این خبر متنوع و گاهاً تضادآمیز است، ولی می‌توان گفت که مسئله‌ی امنیت و حریم خصوصی در فضای آنلاین به عنوان یک موضوع مهم و مورد توجه مردم و مسئولان آمریکایی شناخته می‌شود و حتی چنین تصمیم هایی ممکن است در آینده به یک چالش جدی در جامعه آمریکا نیز تبدیل شود.

نکته مهم در خصوص فیلتر شدن تیک تاک در آمریکا و فشار دولتمردان آمریکایی برای واگذار کردن مالکیت این اپلیکیشن ما را به یاد جنگ تجاری آمریکا و چین در سال های گذشته می اندازد که شرکت هواوی مهمترین قربانی این سیاست آمریکا بود.

بنابراین نگرانی های زیادی وجود خواهد داشت که برند های بزرگ حوزه تکنولوژی در چین مانند، شیائومی، هواوی و … نیز در آینده با این چالش ها روبرو می شوند یا خیر. در صورت بالا گرفتن چنین رویکردی در آمریکا باید شاهد تلاطم در بازار گوشی های هوشمند و ریزپردازنده ها در آینده نزدیک در سرتاسر جهان باشیم.

ثبت دیدگاه شما
دیدگاهی یافت نشد