«جنسن هوانگ»، مدیرعامل انویدیا، در آخرین اظهارات خود به تمایل این شرکت برای تجهیز به ۱۰۰ میلیون دستیار هوش مصنوعی بهمنظور افزایش بهرهوری اشاره کرد. هوانگ که در پادکست Bg2 حضور داشت، بیان کرد: «آرزومندم انویدیا روزی به شرکتی با 50 هزار کارمند و 100 میلیون دستیار هوش مصنوعی در تمام بخشها تبدیل شود.» او آیندهای را ترسیم کرد که در آن غولهای فناوری بهطور گسترده از دستیارهای هوش مصنوعی برای بهبود نتایج کاری در هر حوزه استفاده میکنند. جنسن هوانگ پیشتر نیز اعلام کرده بود که بشریت به هوش مصنوعی بیشتری نیاز دارد و تنها این فناوری میتواند در رقابت با همنوعانش برتری پیدا کند.
چشمانداز جنسن هوانگ برای آینده انویدیا و نقش کلیدی دستیارهای هوش مصنوعی در بهبود کارایی، بیانگر تحولی عمیق در دنیای فناوری و کار است. با در نظر گرفتن پیشرفتهای سریع در زمینه هوش مصنوعی، دستیابی به این هدف میتواند انقلابی در نحوه انجام کارها و ارتقاء بهرهوری در سازمانها ایجاد کند.این اظهارات نشاندهنده اعتقاد هوانگ به این است که هوش مصنوعی نهتنها ابزاری برای تسهیل فرآیندها، بلکه نیروی محرکهای برای پیشرفتهای آتی است. با این حال، این مسیر همچنین نیازمند توجه به چالشهای اخلاقی و اجتماعی مرتبط با گسترش استفاده از هوش مصنوعی است.
بهرهبرداری از دستیارهای هوش مصنوعی
بر اساس اظهارات جنسن هوانگ، این دستیارها قادرند هر وظیفهای را به اجزای کوچکتر تقسیم کرده و هر کدام به انجام وظیفهای خاص بپردازند. هوانگ همچنین اشاره کرد که او بهطور شخصی با این دستیارها تعامل دارد و مانند بسیاری از شرکتهای فناوری، انویدیا نیز اقدام به توسعه دستیارهای هوش مصنوعی برای بهبود امنیت سایبری، طراحی تراشه و مهندسی نرمافزار کرده است.
هوانگ در اینباره گفت: «هوشهای مصنوعی میتوانند هوشهای مصنوعی دیگر را برای حل مسائلی خاص به کار گیرند. این هوشها در کانالهای Slack به همراه انسانها فعال خواهند بود؛ به این ترتیب ما فقط یک پایگاه بزرگ از کارکنان خواهیم داشت که برخی از آنها لوازم دیجیتال و هوش مصنوعی و برخی دیگر انسانی هستند.» او تأکید کرد که هوش مصنوعی میتواند تمامی مشاغل را متحول کند، اما در عین حال میتواند به تثبیت موقعیتهای شغلی نیز منجر شود. هوانگ معتقد است که به کارگیری هوش مصنوعی برای افزایش بهرهوری در نهایت به رشد درآمد شرکتها و افزایش استخدام منجر میشود و به این ترتیب، تعداد کمتری از کارمندان به دلیل کاهش درآمدها از کار بیکار خواهند شد.
علاوه بر این، جنسن هوانگ بر این باور است که انسانها باید از بین تریلیونها مشکل، انتخاب کنند که کدام یک را حل کنند، در حالی که باتها میتوانند بسیاری از راهحلها را بهطور خودکار پیادهسازی کنند. این موضوع در نهایت به استخدام بیشتر افراد منجر خواهد شد، زیرا بهرهوری شرکتها افزایش مییابد.دیدگاه جنسن هوانگ نسبت به نقش دستیارهای هوش مصنوعی در آینده کار، نشاندهنده تحولی شگرف در نحوه انجام وظایف و مدیریت منابع انسانی است. این تحول میتواند بهطور قابل توجهی بهرهوری را افزایش دهد و در عین حال، از بیکاری ناشی از کاهش درآمدها جلوگیری کند. با این حال، باید به چالشها و نگرانیهای اجتماعی که ممکن است در پی گسترش استفاده از هوش مصنوعی به وجود آید توجه کرد. بهویژه در مورد تغییرات در ماهیت مشاغل و نحوه تعامل انسانها با فناوری، این نکته حائز اهمیت است که باید بهدقت مدیریت شود تا منافع حاصل از این تحولات به تمامی افراد جامعه برسد.