طعنه تند مدیرعامل گوگل مایکروسافت به مدل‌های قرضی متکی است

سوندار پیچای، مدیرعامل گوگل، در تازه‌ترین مصاحبه خود اظهار داشت که مایکروسافت از مدل‌های هوش مصنوعی توسعه‌یافته توسط دیگر شرکت‌ها بهره می‌برد. او همچنین ابراز تمایل کرد که مدل‌های هوش مصنوعی اختصاصی گوگل و مایکروسافت به‌طور مستقیم با یکدیگر مقایسه شوند. گوگل و مایکروسافت به‌عنوان دو غول بزرگ فناوری، رقابت تنگاتنگی در عرصه هوش مصنوعی […]


avatar
زهرا‍ واقفی
21 آذر 1403 | 3 دقیقه مطالعه

سوندار پیچای، مدیرعامل گوگل، در تازه‌ترین مصاحبه خود اظهار داشت که مایکروسافت از مدل‌های هوش مصنوعی توسعه‌یافته توسط دیگر شرکت‌ها بهره می‌برد. او همچنین ابراز تمایل کرد که مدل‌های هوش مصنوعی اختصاصی گوگل و مایکروسافت به‌طور مستقیم با یکدیگر مقایسه شوند. گوگل و مایکروسافت به‌عنوان دو غول بزرگ فناوری، رقابت تنگاتنگی در عرصه هوش مصنوعی دارند. مایکروسافت با سرمایه‌گذاری زودهنگام در OpenAI توانست به مدل‌های پیشرفته این شرکت دسترسی پیدا کند. در مقابل، گوگل با تمرکز بر توسعه مدل‌های اختصاصی خود، چت‌بات جمینای و مجموعه‌ای از خدمات مبتنی بر هوش مصنوعی را به بازار عرضه کرده است.
رقابت میان گوگل و مایکروسافت در حوزه هوش مصنوعی، نه‌تنها به نوآوری‌های بیشتر منجر شده، بلکه مسیرهای متفاوتی را برای پیشرفت این فناوری نشان داده است. استراتژی گوگل در توسعه مدل‌های اختصاصی به آن‌ها امکان کنترل کامل بر فرآیند را می‌دهد، درحالی‌که مایکروسافت با همکاری نزدیک با OpenAI، از سرعت و دسترسی سریع‌تر به مدل‌های پیشرفته بهره می‌برد. این رقابت، در نهایت به سود کاربران تمام خواهد شد، چرا که هر دو شرکت برای ارائه قابلیت‌های بهتر و متمایزتر تلاش می‌کنند.

دوئل هوش مصنوعی: طعنه‌های سوندار پیچای به مایکروسافت

سوندار پیچای، مدیرعامل گوگل، در جریان کنفرانس Dealbook نیویورک تایمز با کنایه به مایکروسافت، مدل‌های هوش مصنوعی دو شرکت را به یک رقابت مستقیم دعوت کرد. او اظهار داشت که علاقه‌مند است در هر لحظه مدل‌های هوش مصنوعی گوگل و مایکروسافت در برابر یکدیگر مقایسه شوند. پیچای با طعنه به مایکروسافت گفت که این شرکت از مدل‌های توسعه‌یافته توسط دیگران استفاده می‌کند و در واقع خودش مدل قدرتمندی ندارد.البته، این جدال لفظی را ابتدا مایکروسافت آغاز کرده بود. اوایل امسال، ساتیا نادلا، مدیرعامل مایکروسافت، در مصاحبه‌ای گفته بود گوگل با وجود منابع و توانایی‌های کافی برای رهبری بازار هوش مصنوعی، در این مسیر شکست خورده است. خبرنگار نیویورک تایمز نیز از این اظهارات به‌عنوان انگیزه‌ای برای تشویق پیچای به پاسخ‌گویی استفاده کرد.

پیچای همچنین در بخشی دیگر از سخنان خود به آمادگی گوگل برای عرضه مدل‌های پیشرفته هوش مصنوعی اشاره کرد و پیش‌بینی کرد که روند توسعه این فناوری در سال ۲۰۲۵ با کاهش سرعت مواجه شود. این پیش‌بینی در راستای اظهارات کارشناسان و شرکت‌هایی است که معتقدند آزمایشگاه‌های هوش مصنوعی در آموزش مدل‌های نسل بعدی به‌دلیل محدودیت محتوای باکیفیت، با چالش‌های جدی روبه‌رو خواهند شد.
رقابت میان گوگل و مایکروسافت در حوزه هوش مصنوعی به شکل ملموسی نشان‌دهنده تنش‌های استراتژیک بین این دو غول فناوری است. طعنه‌های متقابل مدیران عامل آن‌ها، علاوه‌بر جنبه‌های نمایشی، بازتاب‌دهنده تفاوت رویکرد این دو شرکت است؛ یکی با تکیه بر توانمندی‌های داخلی و دیگری از طریق همکاری با شرکت‌های پیشرو. پیش‌بینی کاهش سرعت توسعه هوش مصنوعی در سال‌های آینده نیز زنگ هشداری است که نشان می‌دهد حتی مرزهای فناوری نیز به نقطه‌ای از اشباع نزدیک می‌شوند. این موضوع نیازمند تفکر خلاقانه‌تر و شاید رویکردهای نوآورانه‌تر برای گذر از این چالش‌ها خواهد بود.

ثبت دیدگاه شما
دیدگاهی یافت نشد