بیل گیتس، یکی از افراد خوشبین به پیشرفت هوش مصنوعی، درعینحال نگرانیهایی درباره آن دارد که در مصاحبهای آنها را مطرح کرده است. مؤسس و مدیرعامل پیشین مایکروسافت که در پادکست “On with Kara Swisher” حضور داشت، از تأثیرات احتمالی توسعه هوش مصنوعی بر آینده سخن گفت. گیتس در حال حاضر سه نگرانی اصلی در این زمینه دارد. اولین و مهمترین آن، “سوءاستفاده از هوش مصنوعی برای اهدافی نظیر جرایم سایبری، بیوتروریسم و جنگ” است. این نگرانیها نشاندهنده ابعاد مختلف خطراتی است که هوش مصنوعی ممکن است به همراه داشته باشد. بیل گیتس، با تأکید بر این موضوع، بر نیاز به نظارت و مقررات دقیقتر در توسعه و استفاده از هوش مصنوعی اشاره دارد. بهطورکلی، هرچند که هوش مصنوعی میتواند در بهبود بسیاری از جنبههای زندگی ما مفید باشد، اما اگر بدون چارچوبهای اخلاقی و امنیتی مناسب پیش برود، پیامدهای ناخوشایندی برای جامعه خواهد داشت.
بیل گیتس ۳ نگرانی بزرگ درمورد هوش مصنوعی دارد
نگرانیها درباره تأثیرات هوش مصنوعی بر آینده بشر به شدت افزایش یافته است. دولت آمریکا در بودجه سال آینده خود میلیاردها دلار را به توسعه ایمن و کنترلشده هوش مصنوعی و ایجاد نهادی اختصاصی برای ایمنسازی این فناوری اختصاص داده است. هوش مصنوعی بعدی OpenAI ابتدا در اختیار دولت آمریکا قرار خواهد گرفت! بیل گیتس معتقد است که باید هوش مصنوعی در دستان افراد درست قرار بگیرد تا بتوانند با استفاده از آن، جنبههای منفی این فناوری را مدیریت کنند. این دقیقاً همان دیدگاهی است که مدیرعامل انویدیا نیز اخیراً به آن اشاره کرده است. دومین نگرانی بزرگ گیتس، سرعت بالای تغییرات هوش مصنوعی است که میتواند بسیاری از مشاغل را از بین ببرد. گزارش مؤسسه گلدمن ساکس در سال ۲۰۲۳ پیشبینی کرده که هوش مصنوعی ممکن است تا ۳۰۰ میلیون شغل تماموقت را تحتتأثیر قرار دهد و به “اختلال قابلتوجهی” در بازار کار منجر شود.
سومین و شاید عمیقترین نگرانی گیتس، احتمال از دست دادن کنترل بر هوش مصنوعی است. بسیاری از متخصصان این حوزه اخیراً درباره همین موضوع هشدار دادهاند و گفتهاند که چنین وضعیتی میتواند عواقب فاجعهباری داشته باشد. با این حال، گیتس معتقد است که اگر دو نگرانی اول بهخوبی مدیریت شوند، خطر نگرانی سوم کاهش مییابد. نگرانیهای بیل گیتس درباره هوش مصنوعی، از سوءاستفادههای احتمالی گرفته تا اثرات آن بر بازار کار و خطر از دست دادن کنترل، بسیار منطقی به نظر میرسند.این فناوری اگر بهدرستی مدیریت نشود، میتواند پیامدهای ناگواری برای جامعه داشته باشد. اما تمرکز بر توسعه مسئولانه و تضمین اینکه این ابزار قدرتمند در دستان افراد مناسب قرار بگیرد، راهکاری کلیدی است که میتواند آیندهای ایمنتر و هوشمندتر را تضمین کند.