گوشیهای مجهز به تراشهی تازهنفس اسنپدراگون ۸ الیت یکی پس از دیگری وارد بازار میشوند. باوجود گذشت تنها چند ماه از رونمایی این تراشه، گمانهزنیها دربارهی نسخهی جانشین آن بالا گرفته است. شرکت کوالکام برای ساخت نسل دوم این تراشه، همچنان با کمپانی تایوانی TSMC همکاری میکند و قرار است این محصول جدید، با بهرهگیری از فناوری پیشرفته ۳ نانومتری و فرآیند N3P تولید شود. اگرچه فناوری ۲ نانومتری هنوز در این تراشه به کار گرفته نشده، اما ارتقا در عملکرد و مصرف انرژی وعدهای جذاب برای کاربران محسوب میشود.
آیا اسنپدراگون ۸ الیت نسل ۲ بازی را تغییر میدهد؟
برندهای بزرگی نظیر ایسوس (با سری ROG Phone 9)، ریلمی (با GT 7 Pro) و Vivo (با iQOO 13) از این تراشه بهره میگیرند و تاکنون در بنچمارکهایی نظیر «AnTuTu» عملکرد خیرهکنندهای داشتهاند. حتی سامسونگ، بهدلیل قدرت بالای این پردازنده، قصد دارد تمامی مدلهای سری گلکسی S25 خود را با اسنپدراگون ۸ الیت عرضه کند. بنا به ادعای منبع معتبری به نام Digital Chat Station، احتمال دارد امتیازات پردازشی پرچمداران آینده با تراشهی جدید کوالکام تا ۲۰ درصد یا بیشتر افزایش یابد.
با این حال، گزارشها حاکی از آن است که کوالکام تصمیم گرفته همکاری خود را با سامسونگ برای استفاده از فناوری SF2 متوقف کند و تولید نسل جدید تراشههایش را بهطور کامل به TSMC بسپارد.کوالکام با تمرکز بر بهینهسازی معماری تراشههای خود، نشان میدهد که بهجای عجله برای فناوریهای آیندهنگرانهای نظیر ۲ نانومتر، ترجیح میدهد با بهرهگیری از تجربه و تخصص شرکت TSMC، محصولاتی قابلاعتماد و قدرتمند ارائه دهد. این تصمیم میتواند اعتماد بیشتری در میان تولیدکنندگان و کاربران ایجاد کند. اگرچه پیشرفتهای وعدهدادهشده برای اسنپدراگون ۸ الیت نسل ۲ جذاب بهنظر میرسد، اما باید دید که در دنیای واقعی چقدر این وعدهها در تجربهی کاربری ملموس خواهد بود.